VIRGIN ATLANTIC CLUBHOUSE AT LAX

LOCATION / LOS ANGELES, CA

COMPLETED / 2015

SIZE / 4,000 SF INTERIOR RENOVATION

PHOTOGRAPHER / TOM SIBLEY

 

2015 AIA New York State Citation for Design. Interiors

2015 Interior Design Magazine MakeIt Work Award. Reception Area

2015 London International Creative Competition. Honorable Mention, Interior Design

The new £2.5 Million Virgin Atlantic Clubhouse located in Terminal 2 at Los Angeles International Airport is set within a relaxing space overlooking the Hollywood Hills and puts a distinctly Southern California spin on Virgin Atlantic’s warmth and individuality.

The lounge recalls LA’s warm sunsets, flowing surf, laid back lifestyle, mountain backdrops, smooth curves and sculpted surfaces.  The reception area envelopes guests in a calm, cleansing environment sheltered from the bustle of the terminal.  Leading into the main lounge is a sculpted Corian and copper Flow Wall that continues into the space and cuts diagonally through the lounge as a backdrop for the Clubhouse opposite continuous views that include aircraft, LAX’s iconic Theme Building, runways, the Hollywood Hills and the Hollywood sign.

The sinuous Flow Wall defines a distinct variety of spaces each furnished to provide varied seating and social possibilities within the triangular shaped lounge volume.   At the widest part of the triangle, this space is defined by custom designed landscape-like sculpted couches and end tables that provide a variety of relaxed seating that recalls dunes and rolling hills at the glass corner of the lounge facing views of the Hollywood Hills and mountains beyond.  Swan chairs by Arne Jacobsen compliment the sculptural language in this area. 

The Flow Wall is sculpted at Eat Drink Man Woman to form the copper lined bar, featuring natural Californian produce and plants as well as Virgin Atlantic’s iconic bar service. The furnishings here include classic Walter Knoll Turtle chairs and a custom fabricated surfboard inspired counter along the windows. This piece is sculpted from layers of bamboo inspired by surfboards, skateboards, boat hulls and polished beach stones. This creates a perfect curated view of the gates and allows one to peer out over the Virgin Atlantic aircraft.  The classic Eames chairs at this counter are a direct reference to the famous California design team of Ray and Charles Eames who helped define the modernist California aesthetic.

The apex of the triangular lounge space, beyond the tip of the Flow Wall, encloses The Conversation in warm bamboo lines walls and ceilings framing the Diana Reichenbach video installation.  Leather banquets lining this room provide an intimate get-away within the clubhouse. This is the perfect place to enjoy an inspired dinner inspired by Californian lifestyle.